Info bij actieve reeksen

FAQ's over de lessen

Kan ik een gemiste les inhalen?

Jammergenoeg niet.. Door ons reeksen-systeem dat voor het hele atelier gelijk doorloopt, is het niet mogelijk om een les in te halen. Je kan uiteraard altijd een vervanger sturen om jouw potjes verder af te werken voor de les nadien! 

Werken jullie met 

verschillende niveaus? 

Nee! We geloven dat er geleerd kan worden van elkaar door mensen met andere klei ervaring samen te brengen. Zit je als beginner naast een ossekopper met meer ervaring? Laat dit je niet ontmoedigen maar laat je net inspireren met wat er zoal mogelijk is met wat meer oefening in je kleivingers.

Is er een verschil tussen 5 

of 10 lessen?


Ik ben zwanger, kan ik toch een keramiekreeks komen volgen?
Op zich niet.. De inhoud van de lessen blijft identiek! Maar door de langere blok ononderbroken weken zien we wel dat ossekoppers sneller vooruit gaan. Het kan leuk zijn om jezelf te zien groeien in een 10 weken reeks. Maar ook in 5 weken krijg je zeker dezelfde uitleg!


Zeker en vast! Enkel voor de laatste glazuurles raden we aan om vervanging te zoeken. Dit mag dus ook zeker iemand zijn zonder enige ervaring, want alles wordt tijdens de les uitgelegd en voorgetoond! 

Pick Up

Wanneer mogen we de 
potjes komen ophalen?

Na een glazuurles hebben we gemiddeld 6 weken nodig om alles gebakken te krijgen. Maar dat is niet alles! Die potten moeten ook allemaal gesorteerd worden op lesmoment en op persoon. Pas wanneer al deze stapeltjes dan gewogen zijn staan ze klaar om opgehaald te worden. Deze datum wordt telkens meegegeven in de laatste glazuurles! Noteer deze zeker al in agenda.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Een ophaalmoment ligt normaal altijd op een zaterdag- of zondagnamiddag. We vragen om goed te checken op welk moment je les gevolgd hebt en met welk groepsnummer je toen potjes tekende. Dit maakt het zoeken een stuk eenvoudiger! Vergeet je doos niet om ze te vervoeren. De bakkost van 10 euro/kg zal tijdens de pickup cash verrekend worden. 
×