Info bij actieve reeksen


FAQ's over de lessen


Nieuwe kalender

Wil je steeds op de hoogte blijven van onze nieuwste kalender? Schrijf je dan even in op onze nieuwsbrief. Da’s dé plek waar we nieuwe data altijd als eerste delen. (We sturen er ongeveer 4 uit op één jaar.) 

Hoe kan je inschrijven?
 • Alle inschrijvingen verlopen via onze website.

 • Wil je inschrijven voor meerdere personen en zeker zijn dat er nog genoeg vrije plekjes zijn? Je kan dit zelf gemakkelijk checken! Verhoog het aantal in je winkelmandje met het gewenste aantal. Mochten er niet genoeg plaatsen zijn zal je uitverkocht zien verschijnen. 

 • Inschrijvingen zijn finaal. Ben je alsnog verhinderd? Dan raden we jou aan om zelf een vervanger te zoeken, aangezien er geen terugbetalingen of inhaallessen voorzien worden. Vergelijk het met het kopen van een ticketje voor jouw favoriete band ;) Let op: je kan enkel een vervanger sturen in les 1, les 2 of de laatste les OF bij initiaties om de hele groep niet op te houden met het opnieuw geven van de hele uitleg. 

 • Zwangere vrouwen kunnen deelnemen aan de lessen, maar het wordt afgeraden om de glazuurlessen te volgen. Kan je niet wachten om met de lessen te beginnen tot na de geboorte van je kleine spruit? We hear you! Misschien kan je jouw partner/moeder/buurvrouw/... overtuigen om er een gezamelijk projectje van te maken door hem/haar/hen naar jouw glazuurles te sturen?

Wat breng je mee naar de les?

Een schort. Vlekken gaan eruit, maar het kan fijner zijn om na de les proper op je fiets of in je auto te springen. Een vod en een badhanddoek.


Is er parking?

Kom je met de fiets? Je kan de jouwe parkeren op onze gelabelde parkeerplaatsen voor de deur, in het zijstraatje.

Kom je met de auto? Je kan gratis parkeren in de hoofdstraat zelf.


Hapje en drankje?

Bij elke les soigneren we jullie met een hapje en drankje van yvon en agnes. 

Een kleine snack en natje om de les NOG gezelliger te maken!

Kan ik een gemiste les inhalen?

Jammergenoeg niet.. Door ons reeksen-systeem dat voor het hele atelier gelijk doorloopt, is het niet mogelijk om een les in te halen. Je kan uiteraard altijd een vervanger sturen om jouw potjes verder af te werken voor de les nadien! 

Werken jullie met verschillende niveaus? 

Nee! We geloven dat er geleerd kan worden van elkaar door mensen met andere klei ervaring samen te brengen. Zit je als beginner naast een ossekopper met meer ervaring? Laat dit je niet ontmoedigen maar laat je net inspireren met wat er zoal mogelijk is met wat meer oefening in je kleivingers.


5 of 10 lessen?

Op zich is er geen verschil.. De inhoud van de lessen blijft identiek! Maar door de langere blok ononderbroken weken zien we wel dat ossekoppers sneller vooruit gaan. Het kan leuk zijn om jezelf te zien groeien in een 10 weken reeks. Maar ook in 5 weken krijg je zeker dezelfde uitleg!


Pick Up


Wanneer mogen we de 
potjes komen ophalen?

Elke 6 weken organiseren wij een afhaalmoment voor jullie afgewerkte keramiek. (Dat is meteen ook de periode die ons atelier nodig heeft om alles te bakken, te sorteren per persoon en mooi klaar te zetten voor jullie komst.) 

Wij koppelen deze afhaalmomenten heel bewust los van les- en ateliermomenten, zodat lessen niet gestoord worden en we op die manier focus en de beste kwaliteit kunnen blijven garanderen.

Om de ophaalmomenten vlot te laten verlopen vragen we jou om het volgende bij de hand te hebben:

 1. Het moment waarop je les volgde.

Voor initiaties zal dit één specifieke datum zijn. 

Voor mensen die een lessenreeks volgden zal dit een periode zijn, bijvoorbeeld “januari-februari groep 4”. 

Deze info versnelt het zoekproces tussen de 100den stapeltjes keramiek. 

Voor de mensen die bij ons een schijf huurden volstaat het om die info even door te geven. 

 1. Cash voor de individuele bakkost. 

Sommige mensen maken héél veel, sommigen weinig. We kiezen in dat opzicht voor een diplomatische bakkost en laten die mee variëren met wat je maakte. 

draai initiaties: inclusief 1 door ons afgewerkte pot + 5 euro/extra afgewerkte pot

opbouw initiaties: inclusief 1 door ons afgewerkte pot (tot 500 gram) + 10 euro/kilo/extra afgewerkte pot 

reeksen, intensieves en schijfverhuur: 10 euro/kilo

! opgelet: Er is geen bankcontact of payconiq aanwezig. 

 1. doos + papier/handdoeken om jullie keramiek te beschermen tijdens het transporteren

Aankomende ophaaldata:

 • zaterdag namiddag 7 oktober 14-17h: voor iedereen die les volgde VOOR 4 september

 • maandag avond 9 oktober 18-21h: voor iedereen die les volgde VOOR 4 september

 • zaterdag namiddag 18 november 14-17h: voor iedereen die les volgde VOOR 16 oktober

 • maandag avond 20 november 18-21h: voor iedereen die les volgde VOOR 16 oktober

Kan je zelf niet komen? Probeer iemand uit je entourage warm te maken, het volgende ophaalmoment komt er pas 6 weken later. 

Wanneer potjes na 3 afhaalmomenten niet werden afgehaald, zullen wij jou potjes een tweede leven geven door ze aan een goed doel te schenken. 


×